Jelenlegi hely

Honnan érdemes cégkivonatot igényelni?

Honnan érdemes cégkivonatot igényelni?A korábbi cégbíróságon történő cégkivonat beszerzéssel szemben ma már egy gyors internetes keresés segítségével számtalan olyan weboldalt lehet találni, amely cégkivonat kiállítással foglalkozik. Mutatjuk, mi alapján lehet választani ezek között a honlapok között.

A legfontosabb, hogy kizárólag olyan weboldalról igényeljünk cégkivonatot, mely a hivatalos adatbázisból kapja az adatokat, ez biztosítja ugyanis azt, hogy tényleg hiteles, friss, valós dokumentumot fogunk kapni. Ezen a ponton kívül a többi tényező, amit figyelembe érdemes venni, nem a dokumentum valódiságát, hitelességét szolgálja, hanem inkább extra funkcióként érdemes rájuk tekinteni.

Ilyen pl. az, hogy olyan weboldalt válasszunk, ahol minél egyszerűbben és gyorsabban lehet cégkivonatot rendelni, bármilyen eszközről. Észre fogjuk venni, ha pl. mobilról szeretnénk leadni a rendelést, de nem működik jól a weboldal. Ilyenkor a leggyorsabb, ha a próbálkozás helyett inkább keresünk egy másik weboldalt, amely mobilról is könnyen használható.

Igényléskor egy cégkivonatra valószínűleg minél gyorsabban szükségünk van. A jobb szolgáltatók a rendelést és bankkártyást fizetést követően azonnal küldik a cégkivonatot, ha elektronikus formátumban kérjük, de a papír alapú közhiteles cégkivonat is maximum 2-3 munkanap alatt megérkezhet. Ha nincs lehetőségünk bankkártyával fizetni, akkor az előreutalás marad, szerencsére vannak olyan szolgáltatók, akik az utalási bizonylat elküldését követően elkészítik a cégkivonatot, nem muszáj megvárni, amíg a pénz megérkezik hozzájuk, ha gyorsan kell a dokumentum, de nem tudsz utalni, ilyen szolgáltatót válassz.