Jelenlegi hely

Így válassz autógumit

Így válassz autógumitA gumiválasztás nem egyszerű folyamat, rengeteg méret, gyártó, jellemző, árkategória stb. közül kell kiválasztani azt az autógumit, amelyik a számodra a legjobb. Laikusként, egyszerű autó tulajdonosként ez a feladat gyakran megoldhatatlannak tűnik. Mutatjuk, hogy mik azok, amiket mindenképpen vegyél figyelembe.

Ha átlagos körülmények között használod az autódat, akkor sok különbség nem lesz az egyes gumik között. Ha azonban sokat utazol, hosszú távokat teszel meg, nagy sebességgel közlekedsz, akkor jobban kijönnek a különbségek az egyes gumik között. Ilyenkor már jobban érdemes a minőségre is odafigyelni.

A minőség szempontjából vedd figyelembe az autód típusát, korát is. Régi, keveset használt autó esetén az olcsóbb, nem prémium minőségi gumik is megfelelők lehetnek. Új, modern autóra azonban mindenképpen prémium gumit vásárolj, így lehet ugyanis a legtöbbet kihozni a megvásárolt autóból.

Aranyszabály, hogy télre téli gumit, nyárra nyári gumit vásárolj. Adott esetben a négyévszakos gumi megfelelő lehet, de ha sokat autózol, különösen a téli nagy hidegekben, akkor felesleges kockáztatni.

A végére hagytuk a sokak számára legfontosabb jellemzőt, az árat. Sokan kifejezetten az ár miatt vásárolják meg az adott gumit, ami nem a legjobb döntés. Szinte minden árkategóriában lehet találni speciális, megfelelő gumikat, érdemes egy kicsit böngészni, keresgélni, mielőtt megrendelsz egy gumit csak azért, mert nagyon olcsónak tűnik.