Jelenlegi hely

Milyen cégkivonatok léteznek?

Milyen cégkivonatok léteznek?Cégkivonatra szinte nap mint nap szükség van egy cég életében, ugyanis a legtöbb teendőhöz, ügyintézéshez mellékelni kell a cégkivonat valamelyik típusát. Ezeket a cégkivonat típusokat fogjuk bemutatni, hogy el tudd dönteni, melyikre van szükséged.

A legnépszerűbb választás a hiteles elektronikus cégkivonat, ugyanis a legtöbb helyen elfogadják, ez a legolcsóbb típus, és email útján hozzá lehet jutni. Ha az elfogadás helyén nincs pontosítva a cégkivonat formája, akkor valószínűleg a hiteles cégkivonat megfelelő lesz.

A másik népszerű típus a közhiteles cégkivonat. Közhiteles cégkivonatot két esetben érdemes igényelni, ha kizárólag ezt fogadják el, vagy, ha nem tudjuk, hogy melyik hitelesítési szintre van szükség, ugyanis a közhiteles cégkivonat a legmagasabb hitelesítést jelenti. Közhiteles cégkivonat nem létezik elektronikus formában, papír alapú dokumentumról van szó.

Létezik olyan típus is, amely fizikai formában nem létezik, hanem csak elektronikus formában van, ez pedig az e-hiteles, más néven es-3-as cégkivonat. Az es-3 a fájl formátumát jelenti, megnyitásához egy ingyenes programra van szükség. Az e-hiteles cégkivonat elektronikus aláírással van hitelesítve, akkor érdemes ilyen típusú cégkivonatot beszerezni, ha biztosan elfogadják a felhasználás helyén.

A legkönnyebb dolgunk külföldi felhasználás esetén van, ugyanis ilyen esetben Apostille-cégkivonatot kell beszereznünk. Az Apostille-cégkivonat kifejezetten külföldre kell, és egy felülhitelesítéssel rendelkezik, melyhez szükség van igénylés előtt a felhasználási ország megadására is.

 
2022.04.21.

Mennyi idő alatt jön meg a cégkivonat?Ha céges ügyintézésről van szó, akkor az egyik leggyakoribb dokumentum, amire szükség szokott lenni, a cégkivonat. Szintén a céges ügyintézésekre – de általában az ügyintézésekre is – jellemző, hogy sokan az utolsó pillanatban állnak neki a teendőknek, így minden perc számít. Emiatt érdemes tisztában lenni előre azzal, hogy mennyi ideig tart a cégkivonat beszerzése, hogy biztosan ne csússzunk ki a határidőből.

2022.01.11.

Puzzle kirakási tippek kezdőknekA puzzle az egyik legnépszerűbb hobbi, kicsik is nagyok számára egyaránt szórakoztató, egyedül és csoportban is lehet csinálni, valamint rengeteg előnnyel, pozitív hatással rendelkezik. Kisebb kirakóknál nincs általában probléma, de egy több ezer darabos puzzle kirakása már gondokat jelenthet. Mutatunk néhány tippet, hogy könnyebben menjen.

2021.10.18.

A cégkivonat beszerzés lépéseiCégkivonatra van szükséged, de nem tudod, hogyan szerezz be egyet? Akkor jó helyen jársz, ugyanis bemutatjuk a cégkivonat beszerzés lépéseit.

2021.10.14.

Így válassz autógumitA gumiválasztás nem egyszerű folyamat, rengeteg méret, gyártó, jellemző, árkategória stb. közül kell kiválasztani azt az autógumit, amelyik a számodra a legjobb. Laikusként, egyszerű autó tulajdonosként ez a feladat gyakran megoldhatatlannak tűnik. Mutatjuk, hogy mik azok, amiket mindenképpen vegyél figyelembe.

2021.10.06.

A fehér arany gyűrűk tisztításaA gyűrűk a legnépszerűbb, és gyakran a legdrágább ékszerek közé tartoznak, különösen a házaspárok körében, ahol is a karikagyűrű elengedhetetlen része a házaséletnek. Általában a sárga arany gyűrűket kedvelik az emberek, de a fehér arany karikagyűrűk is nagyon népszerűek. Lássuk, hogyan lehet megoldani tisztításukat.

2021.09.06.

Milyen cégkivonatok léteznek?Cégkivonatra szinte nap mint nap szükség van egy cég életében, ugyanis a legtöbb teendőhöz, ügyintézéshez mellékelni kell a cégkivonat valamelyik típusát. Ezeket a cégkivonat típusokat fogjuk bemutatni, hogy el tudd dönteni, melyikre van szükséged.

2021.06.25.

Hogyan működik Budapesten a klímaszerelés?Egyre többen vannak, akik a nyári forróságot csak klímával tudják elviselni. Ez különösen igaz a nagyobb városban lakók esetén, ahol az emberek túlnyomó többségének nincs udvara, medencéje, így a négy fal között kell átvészelni a meleg napokat, heteket. Nincs ez másképp a fővárosban sem.