Jelenlegi hely

A fehér arany gyűrűk tisztítása

A fehér arany gyűrűk tisztításaA gyűrűk a legnépszerűbb, és gyakran a legdrágább ékszerek közé tartoznak, különösen a házaspárok körében, ahol is a karikagyűrű elengedhetetlen része a házaséletnek. Általában a sárga arany gyűrűket kedvelik az emberek, de a fehér arany karikagyűrűk is nagyon népszerűek. Lássuk, hogyan lehet megoldani tisztításukat.

Valószínűleg minden, amire a fehér arany gyűrűk tisztításához szükséged lesz, megtalálható már otthonodban. Ezek általában a víz, szappan, fogkefe, tál, szódabikarbóna és egy törlőkendő (lehetőleg mikroszálas).

Első lépésként a gyűrűt egy tál szappanos meleg vízben kell áztatni. A víz semmiképpen se legyen forró, és arra is ügyelni kell, hogy kb. 10 percig hagyd benne a gyűrűt. Ezt követően jöhet maga a tisztítás. A szódabikarbónát keverd el vízben, és az így kapott oldatot vidd fel a gyűrűre, majd pedig fogkefével tudod óvatosan tisztítani a fehér arany karikagyűrűt. Lehetőleg minél puhább fogkefét válassz erre a célra, hogy minél kíméletesebb legyen a tisztítás.

Ha a tisztítással megvagy, akkor folyó vízzel lehet lemosni a gyűrűt. Jó tanács, használd a lefolyó dugót, nehogy a gyűrű a lefolyóban végezze! Itt is meleg, de nem forró vizet kell használni. Ügyelj arra, hogy a tisztításhoz használt oldatokat teljesen lemosd.

A szárításhoz puha mikroszálas kendőt ajánlott használni.