Jelenlegi hely

Hogyan működik Budapesten a klímaszerelés?

Hogyan működik Budapesten a klímaszerelés?Egyre többen vannak, akik a nyári forróságot csak klímával tudják elviselni. Ez különösen igaz a nagyobb városban lakók esetén, ahol az emberek túlnyomó többségének nincs udvara, medencéje, így a négy fal között kell átvészelni a meleg napokat, heteket. Nincs ez másképp a fővárosban sem. Klíma telepítése előtt nem árt tisztában lenni azonban a budapesti klímaszerelés sajátosságaival, tudnivalóival.

Ahogy vidéken is, úgy Budapesten is függ a szezontól, hogy mikor tudnak kijönni a szerelők. Főszezonban gyakran heteket kell várni arra, hogy a szerelőnek szabad időpontja legyen, a téli, őszi időszakban azonban néhány napos várakozás után ki tudnak jönni a klíma szerelők. Mivel klímát csak engedéllyel rendelkező szakember szerelhet be, így nem olyan nagy a választási lehetőség sem a szakembereket tekintve.

Budapesten arra is kell figyelni, hogy lehet, hogy egyéb engedélyeket is be kell szerezni, mielőtt nekiállnánk a klímát felszerelni. Ilyen engedélyre lehet szükség pl. akkor, ha egy épület külső részére lesz a kültéri egység felszerelve, de az épület műemlékvédelem alatt áll. Nem csak műemlékvédelmi épületek esetén lehet ez probléma, hanem akkor is, ha az adott kerület külön szabályozza, hogy mit lehet az épületekre felszerelni.

Ha a klíma felszereléshez az épület tartószerkezetét is át kell alakítani, akkor építési engedélyre is szükség lesz a klíma felszereléséhez.