Jelenlegi hely

Puzzle kirakási tippek kezdőknek

Puzzle kirakási tippek kezdőknekA puzzle az egyik legnépszerűbb hobbi, kicsik is nagyok számára egyaránt szórakoztató, egyedül és csoportban is lehet csinálni, valamint rengeteg előnnyel, pozitív hatással rendelkezik. Kisebb kirakóknál nincs általában probléma, de egy több ezer darabos puzzle kirakása már gondokat jelenthet. Mutatunk néhány tippet, hogy könnyebben menjen.

Először is nagyon fontos, hogy a puzzle fizikai méretének megfelelő helyet alakíts ki, mielőtt nekilátnál a kirakásnak. Nincs annál rosszabb, amikor a puzzle felének kirakása után jössz rá, hogy nincs elég hely az egésznek, és át kell valahova mozgatni. Nem csak a helyre kell gondolni, hanem az időre is. Egy több ezer darabos puzzle kirakása valószínűleg tovább fog tartani, mint elsőre gondolnád. Akkor kezdj neki, ha biztosan lesz elég időd befejezni.

Amikor kiöntöd a doboz tartalmát, fordíts minden darabot mintával felfelé. Feleslegesnek tűnhet elsőre, de ha nem látod a darabok mintáját, akkor nem fogod tudni kitalálni, hogy hova passzolnak.

A felforgatás után érdemes a puzzle darabokat színenként, mintánként csoportosítani, ez segíteni fog később a kirakásban. Érdemes egy olyan minta alapján elkezdeni a kirakást, amelyik különbözik a többitől. Ilyenek pl. az arcok, emberek, épületek, szavak, betűk stb. Sokan szeretik a puzzle szélén kezdeni, és utána választani egy jellemző motívumot a kirakásra. Néhány puzzle kirakása után kiderül, hogy számodra melyik az egyszerűbb.